NÅR NOGET VIL UD – MIN STEMMES HISTORIE

Nu er tiden inde til at træde ud af mørket og ind i lyset.

Det sidste halve år, siden januar 2019, har der været en proces i mig, en transformation. En transformation som langsomt har fået mig til nu at gå ud med al min frygt, med al min sårbarhed. Til nu at skulle bruge min stemme – gennem historier, mine historier. Om livet, om kærligheden, om visdommen som bor i os alle, om den transformation vi alle skal igennem for at kunne leve det liv, som løfter os og tilfører livet mening for os. Om hvordan det feminine skal have lov til at fylde mere og skabe balance mellem det maskuline og feminine, da jeg oplever at det nærmest kun er de maskuline dyder, som respekteres og anerkendes i verdenen, som den er nu. Alt det som rører sig i og omkring mig og får mig til at reflektere.

Mit ego ønsker at holde mig tilbage for der så meget erfaring, så meget historie, at den ikke tør forlade denne trygge favn, hvor jeg holder mig tilbage, gemmer mig, putter mig væk.

Det fortælles, at jeg kom til verdenen med det høje C. Ja, jeg kan altså ikke synge, men måske det havde været én af mine gaver, hvis ikke min historie om min stemme var blevet, som den blev. Men vi fødes alle ind i den familie med de forældre, som kan give os de udfordringer, som vi har brug for i dette liv. Så hvordan kan det så være, at jeg har mistet min stemmes kraft og udtryk igennem mine 41 år i livet? Den stemme , som jeg har holdt den tilbage for alle andre og ikke velsignet verden med den?

Hvad der helt præcis skete, kan jeg ikke huske, for jeg var jo lille, da historien begyndte. Min klare fornemmelse er, at undertrykkelsen af min stemme allerede skete som spæd. Der har været så meget power i min stemme, så meget kraft, at nok især mine forældre har haft et behov for at holde den nede. Jeg blev til en genert og nervøs pige, som allerhelst gik i et med væggen. Ingen skulle opdage mig. Det hjalp heller ikke, at det endte med at jeg ikke kunne tale – altså fysisk kunne jeg ikke udtale ordene. Så i folkeskolen blev jeg sendt til talepædagog – jeg brød mig overhovedet ikke om det. Jeg følte mig udstillet og jeg skulle altid af sted midt i ”klassens time”, hvor resten af klassen fik lov til at hygge sig og spise kage. Åh hvor jeg hadede det, når talepædagogen bankede på for at hente mig. At rejse mig op midt i klassen og gå med ud, mens alle, følte jeg, kiggede på mig. Jeg var centrum for opmærksomhed.

En anden ting med skolen var, at jeg havde to lærer, hvoraf især den ene elskede at udstille og håne mig. Det gjorde så ondt og hun fik de andre børn i klassen til at grine af mig sammen med hende. At andre børn grinede af mig både i og udenfor klassen, satte sig også i mig, men i dag ved jeg jo, at de jo også bare var børn. Selvfølgelig har det da lydt sjovt, når et ord, som lød klart i mit hoved kom ud som noget volapyk og ikke gav nogen som helst mening. Stave kunne jeg så naturligvis heller ikke særlig godt. Det var faktisk ikke før engang i 8. klasse, at jeg fik knækket koden til at kunne skrive ord f.x. til diktat i dansktimen. Jeg lærte at huske hvordan ord skulle skrives, så jeg klarede mig til sidst godt, når den stod på diktat i dansk. I dag kan jeg stadig være nervøs, når jeg skal skrive ned, når folk staver ord for mig. Jeg har stadig svært ved at skelne og høre forskel på enkelte bogstaver.

Mig i min lille klinik, klar til det næste skridt - hvor det så end tager mig hen. Nervøs, spændt og sårbar på én og samme tid - med en frygt, men med et mod som er større.

Mig i min lille klinik, klar til det næste skridt – hvor det så end tager mig hen. Nervøs, spændt og sårbar på én og samme tid – med en frygt, men med et mod som er større.

Min frygt for at sige noget forkert har sat sine dybe spor i mig. Min frygt for at sige at blive udstillet, hånt og grint af er så stor. Selv som voksen, hvor jeg sidder i forsamling passer jeg på med at sige noget, før jeg føler mig tryg. Men jeg har øvet mig på det og gør det stadig. Jeg har svært ved at gå ud på de sociale medier netop på grund af min frygt. Jeg har altid været så imponeret af dem, som starter business op og som bare går derud og gør det. Turde ”stå op i klassen” gøre sig synlige og fortælle hvad de havde på hjertet. Jeg er heller ikke et øjeblik i tvivl om, at havde jeg været bedre til at turde dette, var min business et helt andet sted i dag. Men jeg har ikke været klar, selvom jeg har haft bevidstheden omkring min frygt i knap 3 år nu. Jeg har stadig holdt mig selv tilbage – jeg skulle dybere endnu ind i denne historie omkring min stemme. Det er dette spadstik, som jeg har taget det sidste halve år. Ind i mørket, ind i smerten og nu ind i sårbarheden og finde modet til at dele min stemme. For jeg har en gave her, som skal åbnes.

Det er jo oftest sådan i livet, at det vi har det sværest ved, alt det som ligger gemt i mørket, faktisk af det som vi skal bidrage verden med. Det er den gave vi har at tilbyde.

Så min stemme, min lyst til at fortælle, til at skrive og bruge min stemme, den har kaldt og kaldt det sidste halve år. Det har presset på. Stemmen vil frem, jeg mærker det i min krop, jeg mærker det i mit hjerte. Det er på tide, at den får lov til at flyde i form af skrevne ord, i form forløsning af den fysiske stemme.

Jeg starter i det små med det skrevne ord – det er her jeg er tryggest. Med tiden kommer lydfilerne og videoerne selvom jeg ligeså langsomt er begyndt at øve mig i det. Måske jeg en dag tør stå på en scene foran en masse mennesker og fortælle mine historier eller det der nu er på hjertet. Det gør jeg jo nok for vi skal ud i livet og leve det og så bliver jeg nødt til at forlade min komfortzone og turde springe ud i det. Så må fremtiden vise, hvor min stemme lander henne, hvordan min stemme skal komme til udtryk og hvordan min stemme skal bidrage til verdenen, til dig.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn

Nyeste indlæg

Forrige indlæg

Nyhedsbrev

Længes du mere ro og nærvær i dit liv?

Invester mindre end 15 minutter om dagen på dig selv og mærk langsomt roen begynde at sprede sig i dag.

Hent min guidede lydfil til mere ro og nærvær lige her.

Call Now Button