ER DU KLAR PÅ EN INDRE REJSE?

Mærker du også efterårets langsomme energi, som indbyder til ro og refleksion?

Savner du at have mere ro og stabilitet?

Har du svært ved at mærke dine ønsker, følelser og behov?

Efteråret er her og Moder Jord trækker sine safter ind til sig for at fugte jorden og gøre sig klar til vinteren. Når hun gør det, begynder bladene at skifte farve og langsomt falde til jorden. Vi kan begynde at høste det, vi såede i starten af året.

Dette gælder også på det emotionelle, fysiske og psykiske plan. Hvad du end såede i starten af året, så er tiden nu inde til at høste frugterne af det arbejde.

Årstiden støtter os i den proces og med udgangspunkt i kinesisk medicin bliver yin kraftigere og kraftigere efterhånden som dagene bliver mørkere. Yang har været på sit højeste henover sommeren, men nu tager yin mere og mere til. Yin tiltager indtil den mørkeste dag på året.

Yin er en energi, som trækker sig indad, så henover efteråret og vinteren er der mulighed for at komme på en dybere og indre rejse.

Forsøg et være med årstiden, det er naturlig del af vores rytme og årets cyklus. Vi har behov for at gøre ligesom Moder Jord og trække os tilbage, være mindre aktive i en periode. Vi kan ikke spire og blomstre hele året og hele tiden være aktive. Vi har behov for at genoplade. Vi har årets cyklus, men også døgnets cyklus, hvor yin og yang også forandrer sig til hinanden. Så når mørket sænker sig og indbyder til ro, så bør vi følge den rytme, som døgnet tilbyder os. Derfor er efteråret og vinteren oplagt til mindre aktivitet og til mere ro og nærvær med os selv og vores kære, eftersom det smukke mørke er fremtrædende henover døgnet.

Vi dræner os selv, hvis vi ikke accepterer behovet for ro og fordybelse. Vi har behov for at have kontakt med os selv og vores indre.

Når vi tillader os selv at være i vores yin, kan vi tanke op, hvile i os selv og hermed opstår muligheden for atkomme på en indre rejse. Når vi mærker vores yin og tør være der, så er vi stærke, vi er forbundet med os selv og formår dermed også at hvile i os selv. Når vi er stærke i vores yin, så har vi ro på, da yin er stabil og langsom.

Har du svært ved dette, som så mange af os har, så træn dig i, at være til stede med dig selv gennem f.eks. bevidsthed på åndedrættet og kroppen, gående meditation eller bare sidde med dig selv i det øjeblik, du har lige her og nu. Uden et skulle noget, uden at præstere noget, uden at være aktiv. Blot vær til stede med dig selv.

 

Med et ønske om et smukt efterår.

 

I kærlighed

Thinna

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn

Nyeste indlæg

Forrige indlæg

Nyhedsbrev

Længes du mere ro og nærvær i dit liv?

Invester mindre end 15 minutter om dagen på dig selv og mærk langsomt roen begynde at sprede sig i dag.

Hent min guidede lydfil til mere ro og nærvær lige her.

Call Now Button