DU KAN FINDE ENDNU MERE BALANCE VED AT ÆRE RYTMERNE OG CYKLUSSERNE

EN DEL AF ALT I LIVET ER, AT LIVET SVINGER FREM OG TILBAGE, GÅR OP OG NED. HVORDAN VI HAR DET I MENS LIVET BØLGER FREM OG TILBAGE AFHÆNGER AF HVOR MEGET VI ER I BALANCE. JO BEDRE VI FORMÅR AT VÆRE I BALANCE, JO BEDRE HAR VI DET OG JO MINDRE LADER VI OS RIVE MED, NÅR UDSVINGERNE KOMMER.

RYTMER OG CYKLUSSER ER HER HELE TIDEN. DE ER BLANDT ANDET I OS SELV, I DØGNET OG I ÅRET. DERFOR ER DET VIGTIGT, AT VI HUSKER AT ÆRE DE NATURLIGE RYTMER OG CYKLUSSER, SOM ER EN DEL AF OS OG EN DEL AF LIVET OG NATUREN, SOM VI OMGIVER OS MED.

Som kvinder går vi hver måned igennem en cyklus, som kan påvirke os i større eller mindre grad – alt afhængig af hvor meget vi er i balance. Uanset hvor meget vi mærker det, sker der noget i vores krop. Når vi har menstruation, så ønsker kroppen at give slip. Så nytter det ikke, at vi holder fast og ikke ønsker at give slip. Derimod er det vigtigt, at vi tillader den proces, vi står midt i og arbejder med flowet – på flere planer, hvis vi ønsker det. Det kan også være, at vi mærker humøret ændrer sig op til menstruationen – vi bliver lettere sure og irriteret. Helt klart også et tegn på en ubalance og måske et kald om en ‘time out’ – at stoppe op og lytte efter.

Årets rytme er også en væsentlig del af os. Lige nu står vi midt i det vidunderlige efterår, som inviterer os til, at vi begynder at sætte tempoet ned, langsomt trækker os tilbage. Akkurat som Moder Jord netop nu er ved at trække sine safter og næring til sig og ned i rødderne, tilbage til jorden for at holde dem her vinteren over. Vi ser de smukke og transformerende farver omkring os, som tegn på dette.

Når efteråret kommer er yang aftagende og yin tiltagende. Yin er på sit højeste om vinteren. Det er derfor, at efteråret forbereder os langsomt til tiden, hvor vi skal gå i hi. Med yin hersker det langsomme, det feminine. Det er her vi bliver indadvendte og sætter tempoet ned, da det ligger i yins natur. Derfor er efteråret og vinteren en god tid til afslapning og refleksion. Helt naturligt vil vi få lyst til at sove mere og gøre mindre, så derfor er det vigtigt at vi respekterer dette og lytter til vores krop, som er så eminent dygtig til at fortælle os hvad vi har behov for. Det kan dog være en udfordring med det elektriske lys og med de skærme vi gerne holder i hånden. (Måske i stedet for hinandens hænder?)

Det kunstige lys påvirker vores rytme, døgnets rytme, da det ikke tillader kroppen at udskille melatonin (vores søvnhormon) og hermed kan det påvirke vores evne til at falde i søvn, men også selve søvnen. Natten er det tidspunkt på døgnet, som er mest, ligesom vinteren er den tid på året som er mest yin. Glemmer vi at lade op om natten ender vi faktisk med at komme i underskud på både yin og yang, da vi ikke får restitueret. Så mister vi faktisk en af de største faktorer for at forebygge stress nemlig søvnen. Søvn er en super power som vi skal værne om. Yang er aktivitet, handling og det udadvendte og varme – ligesom sommeren er det. Men kommer yang aldrig i ro, så er der til sidst ikke mere yang at trække på og det påvirker os og vores rytmer.

Men tilbage til det smukke ved efteråret, for udover naturens smukke farver, at yin er tiltagende, så er efteråret også, at det giver os en mulighed for at høste de ting vi såede i starten af året. Efteråret gør at får en naturlig lyst til refleksion, vende blikket indad. Derfor er det oplagt at se på hvad vi plantede tidligere på året og som vi nu begynder at høste. Naturen selv, hun høster lige nu masser af f.x. kastanjer og agern.

Personligt begynder jeg nu at høste alt det arbejde, som jeg begyndte i januar omkring min stemme. Et produkt af dette, er netop det, som du sidder og læser lige nu. Jeg er stadig et sted, hvor det er ubehageligt at dele min stemme. Lade min kreativitet udfolde sig med ord, men jeg ved også, at det er en vej jeg skal tage for at kunne fortsætte min udvikling og min kreative stemme. Der er masser af bagage, som der skal kigges på og jeg står midt i en ny awakening, som jeg kan mærke tager mig til helt nye steder og indsigter. Det er også hårdt at mærke mørket, frygten og angsten, men det er vejen hen til lyset.

Jeg har prøvet masser af op og nedture følelsesmæssigt, i mine relationer, i mit arbejde – ja altså i livet. Jeg er heller ikke selv altid lige god til at ære rytmerne og cyklusserne, for nogle gange så er livet her jo bare. Men det er netop i de perioder, hvor jeg er hård ved mig selv, at jeg har allersværest ved at acceptere at min krop og min sjæl tvinger mig ned. Tvinger mig ned fordi jeg ikke lytter eller mærker de rytmer og cyklusser, som jeg står midt i. Så bliver jeg i stedet tvunget til at stoppe op og mærke efter, måske på et tidspunkt, som er super dårligt. Eller måske på det helt rigtige tidspunkt fordi jeg er på vej ud af den forkerte vej i livet. Selv min månedlige kvindelige cyklus kan til tider slå mig ud, få mig lidt ned i knæ. For nu gik det da meget godt, så hvorfor kommer nu dette dyk igen. Den er blot endnu en reminder om at jeg ikke er i balance endnu, at jeg glemmer at anerkende alt det gode jeg gør, glemmer at lytte. At jeg kommer til at gå tilbage til nogle af de dårlige vaner og mønstre, som jeg har med mig fra et helt liv.

Jeg ved, at vi kan hjælpe os selv, ved at stoppe op, lytte og mærke efter, når vi føler os udfordret – måske du kan relatere det til et skift i dine eller naturens rytmer og cyklusser. For det samme gælder også, hvis vi har det svært ved f.x. årstidernes skiften. Vi skal huske at tage tingene langsomt, ikke altid kæmpe og bare handle os derud af. For nogle gange, så har vi blot behov for at sætte tempoet, tage en pause og bare være med os selv, så vi kan mærke hvad vi har behov for lige her og nu – men også for at mærke om vi er på vej det rigtige sted hen i livet.

TID TIL REFLEKSION

Bliver du også udfordret af livet lige nu, så sæt dig ned godt til rette med en kop varm te og en notesbog Start dine egne reflektioner over hvad der sker i dig og omkring dig lige nu. Hvorhenne kan du ændre på noget for at komme mere i balance. Er der noget som mangler eller noget som du skal skille dig af med for at nå mere i balance?

God fornøjelse

I kærlighed

Thinna Carouline

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn

Nyeste indlæg

Forrige indlæg

Nyhedsbrev

Længes du mere ro og nærvær i dit liv?

Invester mindre end 15 minutter om dagen på dig selv og mærk langsomt roen begynde at sprede sig i dag.

Hent min guidede lydfil til mere ro og nærvær lige her.

Call Now Button